TrodsRKI.dk

Minilån trods RKI

Mange danskere havner desværre i RKI og er du en af dem skal du ikke fortvivle. Stigmatiseringen der har omgivet at være i RKI er efterhånden forsvundet. Årsagen er simpel, der er flere i RKI hvor det skyldtes udefrakommende faktorer, som man ikke har været herre over. Det kan være at man er blevet ufrivillig arbejdsløs, specielt i disse tider hvor der er stor arbejdsløshed indenfor håndværker og produktionsfagene.

p

Vigtig info om RKI og lån

Der kræves en individuel kreditvurdering af forbrugerens kreditværdighed inden man kan indgå en kreditaftale

Tallene taler for sig

Antallet af danskere som samlet står registreret i RKI er dog faldet de sidste 3 år på grund af opsvinget. Desværre gælder det ikke alle brancher og aldersgrupper. Der bliver registreret flere og flere ældre i RKI så tallene har forskudt sig. Dog er der håb for i 2014 var der 232.000 registreret hvor der i dag kun er 212.000. Dette fald kommer dig til gode også hvis du er registreret i RKI.

Du kan godt få et minilån trods RKI

Årsagen til at faldet i antal registrerede i RKI kan komme dig til gode hvis du er registreret. For faldet betyder at ikke alle der er registreret i RKI bliver afvist. Dog er det vigtigt at du er ærlig omkring din RKI status. Finder finansieringsselskabet ud af du har skrevet usandt på din ansøgning så bliver du afvist med det samme og risikerer aldrig at kunne låne igen. Så sørg for at udfylde ansøgningen ærligt. Dernæst er det en god idé at skrive hvorfor du er havnet i RKI. For de fleste er ikke registreret på grund af overforbrug, økonomisk uansvarlighed eller generel sløsethed.

Husk der er en cool-down periode når dit lån er godkendt

Bliver dit lån godkendt er det vigtigt at du husker at der er indført en cool-down periode. Det betyder at der går typisk 48 timer fra lånet bliver godkendt til du kan hæve pengene. Årsagen er for at forhindre forhastede beslutninger og impulsindkøb. Så brug denne periode på at overveje hvad du vil bruge de penge du har fået bevilliget på. Skal de evt. gå til at afdrage noget af din RKI gæld så du på kortere tid kommer ud af din RKI registrering.

Sørg for at der er penge til at betale lånet tilbage

Et sidste råd til dig som står registreret i RKI og får bevilliget et lån er at sørge for du har kapital til at betale lånet tilbage, for du ønsker ikke at få flere registreringer i RKI men færre.