TrodsRKI.dk

🥇Mobil på afbetaling, når du står i RKI

Hvis du er en af de mange, der står i RKI, ved du sikkert, at det ofte er umuligt at købe ting på afbetaling. Du har måske prøvet at gå ned i mobilforretningen, hvor du vil have en ny mobil på afbetaling. Du finder den rette mobil, og alting i starten går superfint. Ekspedienten indtaster dine oplysninger på computeren, og så går det galt. Du bliver afvist, grundet at du står registreret hos RKI.

Formålet med en registrering i RKI er, at du ikke skal have lov til at optage ny gæld. Du er måske havnet i RKI, grundet en fælles gæld i et gammelt forhold, eller måske du bare glemte at betale en regning, du egentlig sagtens kunne have betalt. Der kan være mange tilfælde, hvor du er havnet i RKI, selvom dine betalingsmuligheder er fine. Den mest ærgerlige situation, er hvis du allerede har afbetalt din gæld, men stadig står i RKI. Der kan du risikere at stå i op til fem år. Men i dag findes der faktisk nogle steder, hvor du kan få lov at købe elektronik og andre småanskaffelser, selvom du står i RKI.

⭐Køb af telefon på afbetaling, når du er i RKI

Du kan selvfølgelig ikke investere i større ting via afbetaling, når du er i RKI. Men nogle mindre produkter, der ikke koster meget, kan man faktisk finde udbydere, der tilbyder via afdrag, selvom du står i RKI. En mobil på afbetaling er en af de ydelser, du kan finde trods RKI. Andre elektronikprodukter til et par tusinde kroner kan du som regel også finde på afbetaling.

Det er dog ikke alle selskaber, der vil tilbyde dig en telefon på afbetaling, når deres kreditvurdering viser, at du er i RKI. Det kan derfor godt tage lidt tid at finde den rette udbyder, når du skal have en mobil på afbetaling.

Hvis du står i RKI, og får en mobil på afbetaling, kan du forvente højere renter, end én der ikke står i RKI. Dette skyldes, at firmaet, du handler hos, godt ved, at der er en risiko for, at de ikke får alle pengene igen. Du kan også blive bedt om at fremvise dokumentation for dine lønforhold de seneste tre måneder. Hvis du fx står i RKI på grund af en gammel gæld, som du har afbetalt, er dette selvfølgelig ikke et problem. Er du på fx offentlige ydelser, skal du ikke forvente at kunne finde en udbyder, der er villig til at oprette en afbetalingsordning. Lovmæssigt er det nemlig 100% op til den enkelte forhandler, om de ønsker at lave en kreditaftale med dig.

👍Mobilabonnement er faktisk en mulighed, selvom du er i RKI

Undersøgelse juli 2019 – disse selskaber acceptere folk i RKI

Hvis du skal have en ny mobil, kan det være rigtig skønt, hvis du, trods RKI, kan få lov at afbetale telefonen over længere tid. Ikke nok med det, er der i dag faktisk tre teleselskaber, der er villige til at lade dig få et abonnement, selvom du står registreret i RKI.

I en undersøgelse fra juli 2019 har følgende selskaber sagt, at de tilbyder abonnementer til folk, der står i RKI:

Disse selskaber tilbyder det IKKE

Til gengæld er det ikke muligt hos Call Me, Fullrate, TDC eller Telenor at få abonnement, når du står i RKI. 3 sagde fx i undersøgelsen, at deres eneste krav var, at man max kunne oprette to abonnementer, hvis man er i RKI. Der kommer desuden en form for børnesikring på, der gør at du ikke kan bruge mobiltjenester, hvor du betaler for ydelser via dit abonnement. Trods det er det faktisk muligt at få et abonnement, selvom du er i RKI.